Nyugdíjas Egyetem Győrben

SZE_Nyugdijas_Egyetem_2023_09_04_11_Adorjan_Andras.jpg2010 szeptembere óta hirdetjük meg a Nyugdíjas Egyetemet, melynek ötlete 2010 évben indult. A főszervező és ötletgazda a Széchenyi István Egyetem. Társzervezői az elmúlt évek során a Kisalföld napilap, a Pannon Nyugdíjas Egyesület és az Arrabona Nyugdíjas Egyesület.

A Nyugdíjasegyetem lényege, hogy minden szemeszterben 6-8 előadást rendezünk a szemeszterre beiratkozott nyugdíjas „senior" hallgatók számára. A témák változatosak, hiszen az egyetem karai és a nyugdíjas egyesület külön-külön gyűjtötték össze témaötleteiket, amelyek közül azokat választottuk ki, melyek aktuálisak, a senior hallgatók számára érdekesek és hasznosak lehetnek. Előadóink az Egyetem oktatói, meghívott elismert tudósok, akik közérthetően és a célcsoport számára élvezhetően mutatnak be egy-egy tudományos témát, kiemelt kutatási eredményt.

A rendezvénysorozat célja napjaink tudományos eredményeinek népszerűsítése a nyugdíjas célcsoport számára. Lehetőséget biztosítunk, hogy a régióban élő 60-on túli lakosság megtapasztalja, vagy újraélje az egyetemi polgárok mindennapjait. Reméljük, hogy ez a korosztály sem veszíti el tudásvágyát és partnereink lesznek ismereteik naprakészen tartásában.

Az előadások (max. 60 percesek) helyszíne a Győr Város Egyetemi Sportcsarnok.