Rektorhelyettes úr fogadja a senior hallgatókat

Nyugdíjasegyetem a Széchenyi István Egyetemen


2010 szeptembere óta hirdetjük meg a nyugdíjasegyetemet, melynek ötlete 2010 évben indult. A főszervező és ötletgazda a Széchenyi István Egyetem, társzervezői a Kisalföld, a Család napilapja és a Pannon Nyugdíjas Egyesület.

 

A Nyugdíjasegyetem lényege, hogy minden szemeszterben 6-8 előadást rendezünk a szemeszterre beiratkozott nyugdíjas „senior" hallgatók számára. A témák változatosak, hiszen az egyetem karai és a nyugdíjas egyesület külön-külön gyűjtötték össze témaötleteiket, amelyek közül azokat választottuk ki, melyek aktuálisak, a senior hallgatók számára érdekesek és hasznosak lehetnek. Előadóink az Egyetem oktatói, meghívott elismert tudósok, akik közérthetően és a célcsoport számára élvezhetően mutatnak be egy-egy tudományos témát, kiemelt kutatási eredményt.

A rendezvénysorozat célja napjaink tudományos eredményeinek népszerűsítése a nyugdíjas célcsoport számára. Lehetőséget biztosítunk, hogy a régióban élő 60-on túli lakosság megtapasztalja, vagy újraélje az egyetemi polgárok mindennapjait. Reméljük, hogy ez a korosztály sem veszíti el tudásvágyát és partnereink lesznek ismereteik naprakészen tartásában.

Az előadások (max. 60 percesek) helyszíne a Győr Város Egyetemi Sportcsarnok.

 


A Széchenyi István Egyetem ezúton tisztelettel tájékoztatja Nyugdíjas Egyetemistáit, hogy a 2020. április 30-ig tartandó Nyugdíjas Egyetem előadásai elmaradnak.

A további előadások megtartásáról folyamatosan tájékoztatjuk hallgatóinkat, kérjük figyeljék a Nyugdíjas Egyetem honlapját, a nye.sze.hu oldalt.

Megértésüket köszönjük!

Idősvonal